Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
60 dkg burgonya
6 tojás
60 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
liszt
só
A meghámozott krumplit fõzd meg sós vízben, alaposan szûrd le, törd át, hagyd kihûlni, keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belõle korongokat. A tésztadarabokat forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!