rss
  • Húspuding

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: marhahús 0.5 kg, szalonna 7 dkg, zsemle 1 db, tojás 3 db, tejfel 3 ek., hagyma 1/4 fej.

    Fûszer: petrezselyem 1 kis csomó, bors, só 1-1 késhegynyi, mustár 1 ek., zsír 2 dkg, vaj 2 dkg.

    Mártás: paradicsom 1/4 l, zsír 3 dkg, cukor 5 kocka, liszt 1 ek.

    Egy fél kiló fõtt marhahúst, 7 dkg szalonnát 1 vízben áztatott zsemlét megdarálunk, adunk hozzá kevés zsírban megpárolt hagymát, petrezselymet, borsot, egy kanál mustárt, 3 tojás sárgáját, 3 ek. tejfölt. Ezeket jól összekeverve, hozzáadjuk a 3 tojás jó keményre vert habját. Vajjal kikent és lisztezett formába tesszük, és egy óráig gõzben fõzzük.

    Kiborítva paradicsommártásban tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vörösboros zselé

    Hozzávalók: fél l húsleves, 2 dl vörösbor, 4 tojásfehérje, 5 dkg zselatin.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Ananászos csirke

    Hozzávalók: étolaj: 1/2 liter, csirkemell: kb. 10 dkg, keményítõ, víz, só, ananász, cukor, ecet, na-glutamát (kínai só).

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Szõlõs kalács

    Hozzávalók: 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 50 dkg. liszt, 6 tojás, 1 csésze tej, 1 cs. sütõpor, 25 dkg. fekete szõlõ, 5 dkg. citrom, 10 dkg. mazsola, 2 kk. õrölt fahéj, só.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 ek cukor, 1 db tojássárgája, 1 ek liszt 1 csomag mazsola.

  • Tavaszi burgonyagombóc-leves

    Hozzávalók: 3 db közepes burgonya, 10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Cherrys muffin

    Hozzávalók: 260 g liszt, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só, 1 ek. fahéj, 1 db tojás, 100 g cukor, 3/4 csésze olvasztott vaj, 400 ml tej, 250 g cseresznye, 40 ml Cherry Brandy. Tálaláshoz ízlés szerint puding!

  • Dr. Oetker: Villámgyors torták

    Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta?

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Dinnye finomság

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs, vagy kompót, 1 púpozott ek kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

  • Pussy Foot

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl citromlé.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Lebbencs leves

    Hozzávalók: 10-15 dkg lebbencstészta, 50 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 dkg zsír, pirospaprika, só.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Sörösen sült csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 4 db nagy vöröshagyma
    - 8 gerezd fokhagyma
    - 4 szelet vékony füstölt szalonna
    - 2 ek olaj
    - 4 tk cayenne bors
    - 2 ek mustár
    - 2 tk õrölt kömény
    - 4 db babérlevél
    - 1,5 dl sör
    - só
    - frissen õrölt bors
    - tetszõleges húsfûszer
    - petrezselyem

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.