rss
  • Sült, édes, túrós kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, tojás 4 db, vanília 1/4 rúd, tejföl 2.5 dl, túró 25 dkg, porcukor 15 dkg.

    Gyúrunk lisztbõl tojással langyos sós vízzel jó kemény tésztát, ezt vékonyra kinyújtjuk, középnagyságú kockákat vágunk belõle. Sós vízben kifõzzük, és a következõ keverékbe tesszük: 4 tojás sárgáját porcukorral habosra keverünk, vaníliát, tejfölt, túrót, és a tojások kemény habját tesszük bele. Ezt vajazott formában pirosra sütjük.

    Tálaláskor vaníliás cukorral behintjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

  • Gesztenyés rétes

    Hozzávalók:

    60 dkg készen vett vajas tészta, 40 dkg gesztenye, 40 dkg alma, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, õrölt fahéj, reszelt csokoládé.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: csirkemell nyersen, kockára vágva; 1 citrom; szójaszósz; fûszerek; olaj.

  • Borsópörkölt

    Hozzávalók:


    fél kiló zöldborsó, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma (préselve), 1 tk piros paprika, 1-2 csipet cukor, (opcionális), 2k olaj, víz, só, bors

  • Rakott halfilé

    Hozzávalók: 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg), só, õrölt bors, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 8 ek tejszín, 2 kk paradicsompüré, 4 dkg vaj, vaj a tûzálló tál kikenéséhez.

  • Kókuszos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor (kevertem a barna és a fehér cukrot), 5 db kisebb alma, 2 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 dl tejföl, 2dl joghurt.

  • Hagymás-dinnyés csirke

    Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 1 narancs, 2 evõkanál citromlé, 2 hagyma (újhagyma a díszítéshez), 15 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál olaj, csipetnyi currypor, 1 evõkanál szójaszósz.

  • Amerikai padlizsánsaláta

    Hozzávalók: 2 szép padlizsán, 3 szem bors, 1 babérlevél, 1 csokor kapor, só. A mártáshoz: borral hígított 10 százalékos ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött bors, kávéskanál majoránna, egy csapott kávéskanál bazsalikom, egy csapott kávéskanál só.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 1 kicsi fej káposzta
    - 1 db sárgarépa
    - 1 db paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 db vöröshagyma
    - 1 pár virsli
    - só
    - bors
    - 1 teáskanál majoránna
    - 1/2 teáskanál köménymag
    - 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg túró
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg vaj
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag zselatin
    - 30 dkg eper
    - 3 levél citromfû a díszítéshez
    - babapiskóta

  • Tojáskrém

    A tojásokat keményre fõzzök, majd lereszeljük és jól kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerû, akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy szalámival gyermekeink kedves étele lehet.

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Blue Bell

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Csicseriborsó fasírt

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt koriander, 2 mokkáskanál õrölt kömény, 1 teáskanál sütõpor, olaj, petrezselyem.

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Sajtgolyók

    SajtgolyókA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük. Bármilyen mártogatóssal, sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.