2024.03.19. - József, Bánk

Sárgarépás pogácsa

Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lenmagot 1 dl vízben fõzzük, a lángról levesszük, hûlni hagyjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkõport (habozni fog!).

A hozzávalókhoz öntjük a lenmagos masszát és még 1 dl langyos vízzel összegyúrjuk a tésztát. Egy óra hosszat pihenni hagyjuk, zabkorpával hintett nyújtódeszkán nyújtjuk, majd kiszaggatva elõször forró, majd közepesen meleg sütõben olaj nélküli tepsiben kisütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!