rss
  • Túrógombóc nyersen

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 ek tönköly búzadara, 1 dkg margarin, 20 dkg túró, 1 ek morzsa, 2 mk florigó, 3 ek olaj, 1 mk valódi vaníliapor.

    loading...

    3 ek búzadarát keményre fõzzük. Ha kihûlt, margarinnal, florigóval, túróval, vaníliaporral habosra keverjük. A barna morzsát olajjal elkeverjük és 1 ek masszát a morzsába megforgatjuk, kerekre formázzuk. A tetejére karobmázat csurgatunk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Zöldséggel töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 1 szelet sertéscomb filé
    - bacon szükség szerint
    - sonka
    - mirelit zöldség
    - sajt ízlés szerint
    - 1 zsemle
    - néhány szem aszalt szilva

  • Gombás rétes

    Hozzávalók: fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.

  • Absinth Cocktail

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Sonkás-sütõtökös metélt

    Hozzávalók:

    - 20 dkg sonka
    - 6 dkg sajt
    - 15 dkg sütõtök
    - 1 db kápia paprika
    - 4 szál újhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 2 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - kis csokor bazsalikom
    - só
    - frissen õrölt feketebors

  • Béarni libaleves

    A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át fõzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át fõzzük.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefírt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghûlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás elõtt hûtõszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.

  • Tejszínes-pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg kockára vágott pulykacomb, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál étolaj, 30-40 dkg kockára vágott zöldség/sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, gomba, zöldbab,zöldborsó/, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 húsleveskocka, ízlés szerint só-bors, 1 csokor friss apróra vágott kapor.

  • Sajtos zöldségremegõs

    Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 10 dkg morzsolt kukorica, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 dkg vaj, só õrölt bors.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Vörösboros sonka

    Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 15 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 1 fej hagyma, 4 dl vörösbor, babérlevél, kakukkfû, egész bors, olaj.

  • Színes zöldségek rétegezve

    Hozzávalók: cukkini, patiszon, kaliforniai paprika, paradicsom, gomba, krumpli, bazsalikom, oregánó, ételízesítõ, olaj.

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 4-5 szem narancs, 4-5 dl tejszín, 4-5 evõkanál porcukor, 1 kis pohár joghurt, 1 zacskó zselatin, dobostortalap.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Pikardiai spárga

    Hozzávalók: 2 kg spárga, 3 tojás, 1 citrom, 20 dkg vaj, turbolya, finomra vágott metélõhagyma, só, õrölt bors.

  • Zöldborsó torta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 8 dkg liszt 4 db tojás 8 dkg cukor 2 dkg kakaó 2 dkg vaj Hozzávalók a krémhez: 30 dkg tejszínhab 3 dkg hideg pudingpor 15 dkg zöldborsó püré 5 dkg cukor 1/2 dl triple sec 10 dkg zöld marcipán 10 dkg pirított mandula (1-2 dkg zselatin)

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

loading...