rss
  • Tortilla

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

    loading...

    A szódabikarbónát és a borkõport meleg vízben elkeverjük (habozni fog!), beletesszük a fenti gabonát, az olajból csak 2 evõkanállal adunk a masszához. Nokedlinél sûrûbb tésztát kavarunk belõle.

    A másik 2 evõkanál olajjal a tepsit kikenjük, majd zabkorpával meghintjük. Erre terítjük rá a tésztát. Sütés után, amikor már hûlt a tészta, sült almából készült masszával megkenjük, darált diót szórunk rá, karobmázzal megcsurgatjuk. (A sült almát turmixoljuk.)

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Török zöldségleves

    Hozzávalók: , 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld, Isot paprika.

  • Tésztába bújtatott virsli

    Tésztába bújtatott virsliA mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A virsliket hosszában négybe vágjuk, a csíkokat felezzük. A tésztát megkenjük ketchuppel, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokra tesszük a virslit, feltekerjük, és amikor jól áttekertük, elvágjuk, és jöhet a következő virsli a csíkra. Megkenjük felvert tojással, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rendezzük, és az előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosra sütjük.

  • Kijevi diós

    A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütõport, 2-3 evõkanál tejfölt összedolgozunk. Ebbõl 3 lapot sodrunk.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.

  • Háromszéki komaleves

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 40 dkg sertéshús, 12 dkg vöröshagyma,
    30 dkg sertésvelõ, 5 dkg rizs, 4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, babérlevél, pirospaprika, törött bors, só.

  • Keleti sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg oldalas, 4 ek kínai szójaszósz, 1 ek aprított gyömbér, 1 ek kínai ötfûszer-keverék, 5 ek méz.

  • Angeles Mist

    A shakerbe tört jégre 1 rész ananászlevet, 1 rész tejszínt és egy fél narancs levét töltjük.

  • Feta (friss juhsajt)

    A (talán) legismertebb görög sajt. Juhtejbõl készítik és sós lében hozzák forgalomba.

  • Barackos-túrós pite

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 2 tojás sárgája
    - 2 dl tejföl
    - 6 dkg porcukor
    - csipet só

    A töltelékhez:

    - 50 dkg krémtúró
    - 2 tojás sárgája
    - mazsola
    - 30 dkg õszibarack
    - 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    - 4 db babapiskóta
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg cukor

    A citrommázhoz:

    - 1/2 citrom leve
    - 2-3 dkg margarin
    - 18 dkg porcukor

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Csokitorta mentásan

    Csokitorta mentásanA tojást keverjük alaposan el a cukrokkal, majd adjuk hozzá a lágy vajat és habosítsuk ki. A lisztet, kakaóport és a sütőport vegyítsük egymással és keverjük össze a cukros masszával, adagolva hozzá a vizet is. Vajazott, lisztezett formába ( 22 cm ) öntve, süssük 180 °C - on kb 25 percig. Tűpróbát azért végezzünk. Rácsra téve, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A krémhez forraljuk fel a tejszínt a mentával, vegyük le a tűzről és hagyjuk legalább félóráig benne. Vegyük ki az ágat, forraljuk fel ismét és öntsük a feldarabolt csokira. Kevergessük, amíg elolvadnak a csokidarabok.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk és ráhelyezzük a tálra.

  • Paradicsomos lepény

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt

  • Angolos sült burgonya

    Hozzávalók:
    75 dkg tisztított burgonya, 3 dl jó sûrû tejföl, 20 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Farfalle sültpaprika-mártással

    Hozzávalók: 30 dkg farfalle, 2 piros kalifornai paprika, 1 marék dióbél, 2 gerezd fokhagyma, 1 chilipaprika, 8 dkg reszelt parmezán, 1 ek. koriandermag, 2 1/2 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Sangria

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük.

loading...