rss
  • Stíriai metélt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: liszt 40 dkg, tojás 1+4 db, túró 0.5 kg, vanília fél rúd, tejföl 2.5 dl, cukor 10 dkg, vaj 5 dkg, só késh.

    loading...

    Fél kilónyi túrót, a lisztet, egy tojást, sót összegyúrunk, kisujjnyi metéltet készítünk, sós forró vízben 10 percig fõzzük. Ez alatt 4 tojás sárgáját, tejfölt, kevés vajat, pici sót, cukrot, kevés vaníliát és a tojások habját összekeverjük. Ha a metélt kifõtt, beletesszük ebbe a keverékbe. Ezt egy jól kizsírozott formába tesszük, és pirosra sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

  • Póréhagyma leves

    Hozzávalók:

    - 80 dkg póréhagyma
    - 5 dkg vaj
    - 9 dl zöldség alaplé
    - 3 dl tejszín
    - só
    - frissen õrölt bors
    - nagy csipetnyi szerecsendió
    - 1 kk õrölt koriandermag
    - 4 ek zabpehely

  • Iszákos marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só

  • Csokis-joghurtos kuglóf

    Csokis-joghurtos kuglófHabosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét és Ramát, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverjük. A masszát beleöntjük a kikent kuglófsütőbe és előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük 180 °C fokon. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Hozzávalók: tortabevonó csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dl natúr joghurt, 45 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg étcsokoládé, 35 dkg kristálycukor, 4 db tojás, 25 dkg margarin.

  • Tepsiben sült csirkefalatok

    Tepsiben sült csirkefalatokA csirkehúst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra összevágjuk. Néhány gerezd fokhagymát összezúzunk, majd ezt az olajjal és a fűszerekkel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a csirkehúst. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kevés chilit is. Egy zárható edénybe rakjuk a húst, majd egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tepsibe borítjuk, és szép pirosra sütjük. Köretnek rizibizit vagy párolt rizst, esetleg burgonyapürét adunk. Ha csak gyorsan akarjuk, nem muszáj egész éjszakát állnia, de az biztos, hogy így jobb az íze, jobban beissza a fűszereket.

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Orsótészta padlizsánnal

    Hozzávalók: 50 dkg orsótészta, só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsom, bors, 2 db kisebb padlizsán, 20 kis mozzarellagolyó, bazsalikomlevél a díszítéshez.

  • Brokkolis omlett

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g brokkoli, 6 db tojás, 200 ml tej, 50 g liszt, 30 ml olívaolaj, só, õrölt bors.

  • Sajt saláta

    Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg fehér szõlõ, 10 dkg piros szõlõ, 1 sárgarépa, 1 kis zellergumó, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg tisztított dióbél.

  • Becsinált leves

    Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj;

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Narancsos harcsa

    Hozzávalók: 2 ek (oliva) olaj, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 2 db narancs leve, 1/2 citrom leve, só, bors és persze a harcsa.

  • Sütõtökkrém

    Hozzávalók: 80 dkg sütõtök, 10 dkg méz, 20 dkg dióbél.

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Csirkehússaláta szõlõvel (francia)

    Hozzávalók: 50 dkg sült csirkehús, 25 dkg feketeszõlõ, 40 dkg burgonya, 6 szál újhagyma, 5 dkg mazsola, 1 nagy alma, 1,5 dl majonéz, só, törött bors.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Vegyes, vagy olasz saláta

    Megfõzünk puhára 12 deka száraz babot ugyanannyi lencsét, 3-4 burgonyát és leszûrve, megtisztítva kihûlni hagyjuk.

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

loading...