2024.04.23. - Béla

Kelkáposzta fõzelék

Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szép, kemény kelkáposzta felsõ leveleit leszedjük, kidobjuk, jól megmossuk, és összevágjuk. Sós vízben feltesszük fõzni, kicsit késõbb hozzáteszünk hosszúra vágott burgonyát is. Ha jó puha, készítünk sötét sárga rántást, kis finomra vágott fokhagymával, kis paprikával és borssal.

Azután összeöntjük a kelkáposztával, miután ennek levével feleresztettük és még forrni hagyjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!