rss
  • Kelkáposzta fõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.

    loading...

    Szép, kemény kelkáposzta felsõ leveleit leszedjük, kidobjuk, jól megmossuk, és összevágjuk. Sós vízben feltesszük fõzni, kicsit késõbb hozzáteszünk hosszúra vágott burgonyát is. Ha jó puha, készítünk sötét sárga rántást, kis finomra vágott fokhagymával, kis paprikával és borssal.

    Azután összeöntjük a kelkáposztával, miután ennek levével feleresztettük és még forrni hagyjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Falusi asszonyok zöldborsólevese

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Káposztás-kolbászos nokedli

    Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, ízlés szerint õrölt bors, 30 dkg savanyú káposzta, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 60 dkg finom liszt.

  • Pudingos barackok

    Hozzávalók:

    - 8 szem fél barack
    - 1 tasak csokoládé ízû pudingpor
    - 2 evõkanál cukor
    - 4 dl tej
    - 1,5 dl tejföl

  • Csorba

    Hozzávalók:

    50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Krémes fagylalt

    Hozzávalók:

    500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Sajtkrémes háromszögek

    Sajtkrémes háromszögekA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edényben alaposan keverjük össze a rikottát, a feta sajtot, valamint a tojásokat. Fehér borssal ízesítsük. Az olvasztott vajjal kenjünk meg egy réteslapot, majd tegyünk rá egy újabb réteget. A tésztát hosszában vágjuk négyfelé. A háromszögek kialakításához a csík jobb alsó sarka mellé tegyünk egy púpozott teáskanál sajtos keveréket. Ezt a sarkot hajtsuk a masszára, bal oldal felől, átlósan, kis háromszög alakban. Jobbról balra folytassuk a hajtogatást a csík végéig. A háromszög tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd tegyük egy tepsibe.

  • Túrós rákrétes

    Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 50 dkg túró, 1 csomag kapor, 4 db tojás, 1 dkg só, 25 dkg koktélrák, 10 dkg vaj.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Vörösboros málnakrémleves

    Hozzávalók: 45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 2 ek porcukor.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Finom cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

  • Gesztenyés libasült

    A liba sütésére kilónként körülbelül 35 percet számoljunk. A töltelék miatt ehhez még 30 percet adjunk hozzá. A liba akkor kész, ha combjába hústût szúrva a kicsepegõ lé már nem véres.

  • Meggyesrétes

    Hozzávalók: 4 lapos réteslap, 2 pohár kefir, 3 kefires pohár cukor, 3 kefires pohár búzadara, 1/2 cs sütõpor, olaj, 2 cs. vanília, 10 dkg. meggybefõtt, fahéj. A tetejére: 1 tojás és 1dl. tejföl keveréke.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

loading...