rss
  • Genovai zöldségleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

    Olajon az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg, rakd rá az apró kockára vágott cukkinit, sárgarépát, zöldbabot és paradicsomot. Sózd, borsozd, tedd rá a fokhagymát, hintsd meg bazsalikommal, és szórd rá az ételízesítõt, majd öntsd fel vízzel és fõzd puhára. Add hozzá a tésztarizst és a reszelt sajtot. Tálalás elõtt, hintsd meg petrezselyemmel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Algír krumpli

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 6 tojás, 60 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, liszt, só.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Sült csíkok rizskörettel

    Hozzávalók:

    - 2 szelet sült hús
    - 5 kanál étolaj
    - 2 kanál kacsazsír
    - 1 csomag elõfõzött rizs
    - 15 dkg vegyes kerti zöldség
    - 20 dkg fehér csiperkegomba
    - 2 szál zöldhagyma
    - 0.25 db kaliforniai piros paprika
    - só, bors
    - bazsalikom bóbita

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Babfõzelék zsemlegombóccal

    Az elõzõ este beáztatott babot fokhagymával, babérlevéllel, Vegetával puhára fõzzük, magyaros rántással berántjuk. Kicsit hígabbra készítjük, mint általában.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Gesztenyés kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 1 áztatott zsemle, a kacsa mája, 1 kanál zsír, negyed kiló fõtt gesztenye, 2 tojás, só, bors.

  • Tejes bodzaital

    Elkészítés:

    A tejet felforraljuk, leöntjük a virágokat. Állni hagyjuk, míg a tej langyosra hûl, majd leszûrjük. Ízlés szerint mézzel édesítjük.

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók: 5 kg füstölt sonka, 8 tojás, 10 dkg reszelt torma, 4 adag burgonypüré.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Káposzta üvegtésztával

    Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 100 g üvegtészta, 100 g sertéshús, 1 fej hagyma, 3 evõkanál olaj, fél evõkanál só, fél evõkanál cukor, fél evõkanál szójaszósz.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, -1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

  • Sztrapacska

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, só.