2024.03.29. - Auguszta

Zöldborsós csirkemellragu

Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon az apró kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tûzrõl levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A csirkemelleket kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel (csak annyi, hogy éppen ellepje) és sóval, fehér borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a lisztbõl és a tejfölbõl a habarást.

Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc fõzés), hozzáadjuk a borsót, további 15 percig fõzzük. A tejfölös habarással besûrítjük, és készre fõzzük. Burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!