rss
  • Bearni mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

    loading...

    Külön-külön apróra felaprítjuk a fûszereket, a gyöngyhagymát. Hõálló tálkában összekeverjük a gyöngyhagymát és a tárkonyt, ecetet, sózzuk, borsozzuk. Gõzölgõ vizes edénybe állítjuk, addig kevergetjük, míg az ecet elpárolog. Lehûtjük.

    Másik hõállóban a tojássárgáját eldolgozzuk 2 ek. hideg vízzel, gõz fölött fakanállal habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a vajat. Ha kellõen habos, sózzuk, borsozzuk, citromlevet öntünk hozzá, majd a finomra vágott metélõhagymát. Összekeverjük a tárkonyos szósszal. Csészékben kínáljuk rostonsültekhez, hideg húsokhoz - akár hidegen, akár melegen.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Rostos õszibarackszörp

    Hozzávalók: 2 kg õszibarackhús, 6 dl víz, 50 dkg cukor.

  • Bundában sült virsli

    Hozzávalók:

    - 5 pár mûbeles virsli
    - 2 tojás
    - 4 ek tej
    - 4 ek liszt
    - 1 kis fej hagyma reszelve
    - ízlés szerint mustár
    - só
    - forgatáshoz
    - liszt
    - sütéshez
    - olaj

  • Mediterrán tepsis burgonya

    Elkészítés:

    Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fûszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütõbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.

  • Lasagne

    Szükséges hozzá egy doboz lazannyatészta - maradjunk egy négyszemélyes adagnál - egy bõ félkiló sertésdagadó, egy negyed kiló edami sajt, egy hatalmas fej vöröshagyma, egy liter tej, kevés margarin, liszt, só, szerecsendió, oregano és pirospaprika.

  • Tavaszi rakottas

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 2 db zöld, zsenge karalábé, 3 db közepes burgonya, 1 db tojás, 2 pohár tejföl, 1 kávéskanál curry, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, 1 kávéskanál vaj, só, vegeta;

  • Váncsa István: Lakoma

    Váncsa István új szakácskönyve a Lakoma címû sorozat elsõ darabja, amely a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel.

    A könyv (akár a szerzõ elõzõ szakácskönyve, amelybõl már csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek is fõznek belõle) nem csupán jól használható szakácskönyv, egyszersmind fölöttébb élvezetes olvasmány, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza, lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg.

  • Rizses hús

    Rizses húsA húst apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk fél bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, ha kell, az elpárolgó vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is. Mikor a hús megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és még pár percig együtt főzzük.

  • Almás-diós zellersaláta

    Hozzávalók: 40 dkg zellergumó, só, 1 evõkanál cukor, 1 citrom, 3 nagyobb alma, 1 dl majonéz, 1 evõkanál fehérbor, 1-2 evõkanál tejszín, 4 dkg tisztított dióbél, 8 dkg piros vagy fekete szõlõ.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Avokádós csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g sült csirke, 1 db vöröshagyma, 4 db érett avokadó, 1 db citromleve, 1 ek. dijoni mustár, só, bors, 1 ek. porcukor, snidling.

  • Mexikói babos egytál

    Hozzávalók: 25 dkg vörös bab, 3 hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípõs paprika, 1 kaliforniai piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál oregano, kurkuma, chilipor, só.

  • Burgonyás-túrós krokett

    Hozzávalók:

    20 dkg túró, 20 dkg burgonya, 0,5 dl tejföl, 2 ek.liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg ementáli sajt, 1 szelet szendvicskenyér, 10 fél dióbél, 2 alma, 3 körte, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 csipet cukor, 3 evõkanál (dió)olaj.

  • Sajtos batyu

    Hozzávalók:

    30 dkg kemény sajt, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál tej, 1 db kockacukor, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál víz, só, bors

loading...