rss
  • Barbecue szósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

    A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fûszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk. Hidegen tálaljuk a húsokhoz.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: 1 kg. csirkemell, 10 dkg. vaj, 6 ek. citromlé, 3 ek. liszt, 3-4 dl. tej, só, bors, 1 ek. cukor, 2 kk. mustár.

  • Borított, vagy rakott káposzta

    Egy lábasba pirítunk egy kevés hagymát egy kanál zsírban s aztán beleteszünk 1 kiló megmosott és jól kinyomkodott savanyú káposztát. Befödve pároljuk, amíg megpuhult, gyakran megkavarva, mert könnyen odaég. Egy másik lábosban ez idõ alatt szinte puhára párolunk 1/4 liter jó fajta rizst.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Csokis-rumos golyók

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!

  • Görög rizses tyúkleves

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet a sót és a tojás sárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Gyümölcskosár

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg porcukor
    - 20 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 2 db tojás sárgája
    - 1/2 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 3-4 evõkanál kristálycukor
    - 4 dl tej

    A bevonathoz:

    - 8 dkg étbevonó massza
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - 0,5 kg friss málna

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db körte, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl tejföl.

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Ecetes szilvalekvár

    Hozzávalók: 7 kg szilva (netto), 1 dl ecet, 1 kg cukor.

  • Burgonyán sült fasírt

    Hozzávalók: 75 dkg héjában fõtt burgonya, 30 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3 dl tejföl, reszelt sajt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Cseresznyés muffin

    Cseresznyés muffinA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát. Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk. A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

  • Habos epres lepény

    Hozzávalók:

    5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, sütõpor, lekvár, 1/2 kg eper, 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Almazselé

    Hozzávalók:

    1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

    1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.