rss
  • Barbecue szósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

    A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Rászórjuk a fûszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük vízzel, citromlével, borecettel, ketchuppal, chiliszósszal. Hozzáadjuk a barnacukrot, megsózzuk. Hidegen tálaljuk a húsokhoz.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Amaránt kása

    Tegyük az amarántot, a fokhagymát, vöröshagymát és a zöldséglevest egy serpenyõbe. Forraljuk fel, majd lassú tûzön pároljuk, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, kb. 20 percig. Kavarjuk jól meg. Ha túl híg lenne, állandó kevergetés közben forraljuk fel újból, míg besûrûsödik.

  • Epres pezsgõ puncs

    A frissen elkészített és lehûtött gyümölcsteához adjuk hozzá az édes pezsgõt, ananászlevet és jól keverjük össze.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 40-50 dkg csirkemáj
    - pár szem krumpli
    - 1 csomag bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - õrölt majoranna, só
    - olaj

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

  • Slambuc, vagy kunsági lebbencs

    Hozzávalók: 10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre.

  • Sárgarépa saláta-almával

    Hozzávalók személyenként: 2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz és citromlé.

  • Gesztenyés csirkemájkrokett

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
    (a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
    császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
    só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.

  • Részeges pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 teáskanál só, 5 dkg élesztõ, 1,5 dl tej.

  • Sült csülök töltve

    Hozzávalók:

    - 2,5 kg sovány csülök
    - 1 ek só
    - 1 tk egész bors
    - 3 gerezd fokhagyma

    Töltelékhez:

    - 25 dkg darált sertéshús
    - 8 dkg rizs
    - 2 ek olaj
    - 1 tk só
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 mk majoránna
    - 1 db közepes vöröshagyma
    - 1 db tojás

    Sütéshez:

    - 1 ek olaj
    - 1 dl sör

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Sajtos rizs

    Hozzávalók: rizs 1/2 kg, zsír 10 dkg, gomba 5 dkg, parmezán 5 dkg, bors, só 1-1 késh., petrezselyem 1/2 csomó.

  • Francia citromtorta

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

  • Görög tepsiben sült krumpli

    Hozzávalók: 8 nagy szem krumpli (kb. 1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.