Az is elõírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhetõ, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsbõl, szõlõtörkölybõl, illetve aszú szõlõtörkölybõl készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehetõ. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Házi pálinkát fõzhetünk otthon is, és fõzethetjük bérszeszfõzdében is.
A házi pálinkafõzés módszerét, eszközeit mutatja be a könyv 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hõmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellõ tiszteletet a gyümölcs termesztõjének, az ital készítõjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az 5. fejezet szól.