rss
  • Marcipános süti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg darált keksz, 19 ek forró tej, 60 dkg porcukor, 50 dkg Ráma margarin, 2 cs vaníliás cukor.

    Mindezt jól összedolgozzuk és kettéosztjuk. Egyik félbe 20 dkg darált diót, 2 db rum aromát, 6-8 dkg kakaót teszünk, ezt jól összedolgozzuk, majd egy tálcára simítjuk.

    A másik felébe 2 db mandula aromát, 20 dkg zöld marcipánt teszünk, ezt jól összedolgozzuk, kisimítjuk és a másik tetejére terítjük. Együtt a kettõt ismét kisimítjuk, hogy egyben maradjon. Tetejére 2 db Katica étcsoki bevonóból, 4 evõkanál vajból, gõz felett mázat készítünk és bevonjuk a süteményt. 1 napig állnia kell.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Görög saláta

    Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy paradicsom, 1 kis kígyóuborka, 1 kis hagyma, 5 dkg kimagozott olajbogyó, 8 szardella, 12 dkg juhsajt (feta).

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst.

  • Angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Cseresznyés muffin

    Cseresznyés muffinA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát. Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk. A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Meleg körözöttes kifli

    Hozzávalók: 30 dkg körözött, 10 dkg vaj, 15 dkg kemény sajt, 10 kifli, köménymag.

  • Szója tojásos tészta

    Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 ek. olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. tamari, 1 sárgarépa, 1 babérlevél, 2 kakukkfûág, 50 dkg szója, 2 ek. bazsalikom, 25 dkg tojásos tagliatelle, tengeri só, bors, parmezánforgácsok.

  • Gesztenyekrém-torta

    Hozzávalók:

    1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Csipkebogyó szörp

    Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Kókuszos-meggyes süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 4 tojás
    - 4 kanál liszt
    - 4 kanál cukor
    - 1 kanál olaj
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 citrom reszelt héja
    - pici só
    - 1/2 csomag sütőpor
    - 1/2 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 5 kanál cukor
    - 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    - 15 dkg margarin

    A csokimázhoz:

    - 3 kanál cukor
    - 3 kanál víz
    - 3 kanál kakaópor
    - 8 dkg margarin

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Karácsonyi bejgli

    Hozzávalók a tésztához: 3 dkg élesztõ, 0,5 dl tej, 3 kiskanál kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evõkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evõkanál só.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Húsvéti dióskalács

    Tésztához:

    - 300 g átszitált liszt
    - 20 g élesztõ
    - 60 g cukor
    - 1 tojás
    - 125 ml zsíros tej
    - 50 g puha vaj
    - 1 csipet só

    Töltelékhez:

    - 200 g darált dió
    - 100 g cukor
    - fél narancs leve és reszelt héja
    - kb. 8 ek tej
    - 30 g vaj

    Bevonathoz:

    - 80 g porcukor
    - 3 ek citromlé

  • Narancs csókok

    14 deka egész cukrot ledörzsölünk egy narancson s annak levét is rányomva fõzzük addig, míg a cukorból fonal képzõdik.

  • Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen

    Talán nem mindenki tudja, hogy a megfelelõ étrend milyen nagy mértékben befolyásolja a magas vérnyomással küzdõk hétköznapjait. Pedig igen fontos a téma: hasznos ötletekhez segít a kérdésben a most megjelent könyv.