2024.04.23. - Béla

Túrós kagylósaláta

Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat megfõzzük, tisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A fejes salátát megmossuk, a nagyobb levelekkel üvegtálakat díszítünk, a többit metéltre vágjuk.

A kagylókonzervet kibontjuk, leszûrjük a levét. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a majonézt, az ízesítõanyagokat és annyi tejszínt, hogy mártás sûrûségû legyen. A mártáshoz keverjük a darabolt anyagokat és a kagylót. A salátával díszített üvegtálakra tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!