rss
  • Roquefortos zöldborsóleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 ek olaj, 2 ek liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

    A zöldborsót olajon megpároljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük az ízesítõket és kis lángon 10 percig fõzzük. Tányérokba tesszük és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Pirítós kenyér kockákkal tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizses lecsó debrecenivel

    Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

  • Brokkolileves csirkemájjal

    1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), + 1 csirkemáj, 25 dkg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 5 dkg cérnametélt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 evõkanál borecet, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és õrölt koriander.

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Túrós - köményes ropogós

    Hozzávalók:

    - 20 dkg tehéntúró
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg liszt
    - 1 tojássárgája
    - õrölt kömény
    - só

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, vagy egy csomag mirelit tök, 1 csomag kapor, kis fej hagyma, kis darab szalonnabõr, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt, 1 pohár tejföl.

  • Burgonyás töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evõkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evõkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors, ízlés szerint só.

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Balatoni töltött sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

  • Gombás-baconös göngyölt hús

    Gombás-baconös göngyölt húsA lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  • Erdélyi rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg sertéshús, 10 dkg rizs, 3 dl tejföl, 30 dkg füstölt kolbász, pirospaprika, törött bors, majoránna só.

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Húsleves francia módra

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 kg marhahús, 1 kg velõs csont, 3 kanál levesízesítõ, vagy húsleveskocka, 3 fej vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 10 dkg káposzta, 10 dkg kelkáposzta, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kanál szemes bors, 5 db szegfûbors, 1/2 kanál kakukkfû, 1 babérlevél, törött bors, 3 dkg vaj.

  • Serpenyõs gyros

    60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Francia sárgadinnye leves

    Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye, 2 evõkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel), 2 dl tejföl, ½ kávéskanál kakukkfû, ½ kávéskanál õrölt szerecsendió, csipetnyi õrölt feketebors, só.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Sajtos-szalonnás fasírt

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés darálthús
    - 2 ek. kecup
    - 1 ek. mustár
    - 1 tojás
    - 1 kk. só
    - 1 kk. bors
    - 1 fej vöröshagyma lereszelve
    - 2 gerezd fokhagyma átzúzva
    - 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
    - 1 csomag lapkasajt

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Szójapörkölt

    Hozzávalók: Szójakocka, 3 nagy fej hagyma,1dl olaj, 2db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 3 db sárgarépa, köménymag, rózsaborsot, rozmaringot,és 2 db cseresznyepaprika, 4-5 gerezd tört fokhagyma.