rss
  • Zöldbabfõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

    loading...

    A zöldbabot és a krumplit együtt felteszed fõni, fûszeres lében (só, bors, vegeta, majoránna). Ha megpárolódott, beleteszed a karikára vágott virslit. Paprikás rántással berántod, majd tejföllel elkevered. Végül tedd bele az apróra vágott kaprot. Kész.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Tiramisu

    TiramisuA feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük.

  • Tejfölös túrós pontyszelet

    Hozzávalók: 1 db ponty (kb.: 1,50 kg), 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 kg burgonya, 15 dkg zsír, 3 dkg fûszerpaprika, 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 dkg só.

  • Grillezett padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfûszer.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 fej főtt cékla
    - 2 db alma
    - 5 dkg dióbél
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet cukor
    - 1 dl citromlé
    - 1 csokor kapor

  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Sárgadinnye leves

    Hozzávalók:

    sárgadinnye, cukor, fahéj, vanília aroma, citromlé, tejszín, pici só

  • Hagymás krumplilángos

    A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a fõtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval.
    A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük.

  • Mustos marha

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Almás rántott palacsinta

    20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.
    Az almát meghámozom, lereszelem, majd kevés porcukorral és csipetnyi õrölt fahéjjal két-három percig párolom.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Gombás sonkarizottó

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Pirított kifli fokhagymamártással

    Hozzávalók: 3-4 gerezd fokhagyma, majonéz, tejföl, só, bors.

  • Csirkemell tejszínes kukoricamártással és krokett-tel

    Hozzávalók:

    1 db filézett csirkemell, 2,5 dl tejszín, fél doboz csemegekukorica, 1 doboz konzerv bébi kukorica, liszt, olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 db piros húsú paprika, 1 csomag gyorsfagyasztott krokett

  • Mézes-mustáros pulyka

    Hozzávalók:

    70 dkg pulykamell, 4 dkg vaj, 3 evõkanál mustár, 2-2 evõkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé, 1 evõkanál száraz fehérbor, 10 gerezd narancs, õrölt bors, só

  • Karibi sertés

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 5 dkg vaj, egy ananász karika konzerv, 3 cl rum, 5 dkg dió.

loading...