Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedõjével vagy alufóliával. Mikróban vagy elõmelegített sütõben sütjük közepes tûzön kb. 1 órát. Ha a csirke megpuhult, néhány percig még fedõ nélkül süthetjük, hogy a felsõ szalonnaszeletek szépen megpiruljanak, vagy tálalás elõtt a szalonnaszeleteket még megpiríthatjuk kissé.
A szalonnaszeleteket félretesszük, a csirkét óvatosan kiemeljük, majd - megfelelõen feldarabolva - elõmelegítet tál közepére tesszük, rárakjuk a szalonnaszeleteket, köré rendezzük a vele együtt sült krumplit. Díszíthetjük is a tálat zöldpetrezselyemmel, piros almahéjjal, stb. Bármilyen savanyúság illik hozzá. Számtalan variációt alkothatunk az alaprecept szerint a krumpli egy részét (vagy az egészet) más zöldségfélére cserélve, az ízesítést hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal kiegészítve - a csirke helyére is kerülhet más hús, netán hal.
Jó étvágyat!