Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy liter tejbõl kevert tésztához tíz közép-nagyságú almát kell felhasználni. Egy lapos lábasba tegyünk két tojásnyi zsírt láng tûzre forrni; ha igen meleg a zsír, kanalanként rakjuk tele almás tésztával, úgy, hogy minden egyes kanál tészta külön álljon egymástól. Az egyes tésztákat villával mozgassuk meg, mert ez a hígacska tészta különben összefolyik és formátlanná válik.
Ha nem igen híg a tészta, és gondosan sütjük, a legcsinosabb zsemlyeszelet formán kell, hogy kinézzen. E tésztáknak mind a két oldalát szép egyenlõ rózsaszínûre süssük meg. azután rakjuk egymás felébe és fahajas cukorporral hintsük meg a tetejét.
Lehet még másképpen is készíteni e tésztát, és pedig így: tisztítsunk meg jó nagy almákat héjától, fúrjuk ki a torzsáját és vágjuk kerek szeletekbe, azután az egyes almaszeleteket mártsuk be tésztába és úgy süssük ki, nem igen sok forró zsírban addig, a míg szép piros lesz mind a két oldala. Így finomabb, - de amúgy könnyebb a készítése.
Jó étvágyat!