2024.04.25. - Márk

Alma fánk

Egy liter hideg tejet öntsünk tálba, tegyünk a tejbe három egész tojást, hat kanál cukor-port, egy kávéskanál tört-fahajat, egy tojásnyi zsírt, egy késhegynyi sót. Ez anyagokba annyi lisztet keverjünk, hogy sûrû palacsinta tészta legyen belõle. E tésztát nem kell sokáig keverni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mikor megtörtént a felvegyítés azonnal tehetünk bele megtisztított és vékony szeletkékbe felaprított almát, a melyet egészen a torzsájáig bele aprózhatunk a tésztába. Ekkor keverjük jól össze az alma darabokat a tésztával, hogy a tésztában mindenütt egyenlõen jusson az almából.

Egy liter tejbõl kevert tésztához tíz közép-nagyságú almát kell felhasználni. Egy lapos lábasba tegyünk két tojásnyi zsírt láng tûzre forrni; ha igen meleg a zsír, kanalanként rakjuk tele almás tésztával, úgy, hogy minden egyes kanál tészta külön álljon egymástól. Az egyes tésztákat villával mozgassuk meg, mert ez a hígacska tészta különben összefolyik és formátlanná válik.

Ha nem igen híg a tészta, és gondosan sütjük, a legcsinosabb zsemlyeszelet formán kell, hogy kinézzen. E tésztáknak mind a két oldalát szép egyenlõ rózsaszínûre süssük meg. azután rakjuk egymás felébe és fahajas cukorporral hintsük meg a tetejét.

Lehet még másképpen is készíteni e tésztát, és pedig így: tisztítsunk meg jó nagy almákat héjától, fúrjuk ki a torzsáját és vágjuk kerek szeletekbe, azután az egyes almaszeleteket mártsuk be tésztába és úgy süssük ki, nem igen sok forró zsírban addig, a míg szép piros lesz mind a két oldala. Így finomabb, - de amúgy könnyebb a készítése.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!