2024.04.20. - Tivadar

Újházy tyúkleves

Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott, megtisztított tyúkot hideg vízben tedd fel fõni. A forralás után keletkezett habot kanalazd le a tetejérõl, majd tedd bele az egész borsot, sót, egészben a hagymát és a zellert. Lassú tûzön fõzd tovább a tyúkot, amíg a húsa teljesen megpuhul.

A fõzés vége felé add hozzá a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, zöldborsót és a gombaszeleteket. A cérnametéltet fõzd ki külön a levesbõl kivett kevés lében. Tálalás elõtt csontozd ki a húst s keverd a levesbe. Tetejét meg lehet szórni friss, felaprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!