2024.04.19. - Emma

Vagdalthús fõtt burgonyával

Hozzávalók: 6 dkg marhahús, 1 kisebb nagyságú burgonya puhára fõzve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 fél kapart fokhagyma, ízlés szerint fehérbors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A darálthúsból, a fõtt-áttört burgonyából,tojásból, a fûszerekkel masszát készítünk, majd 2 szeletet formálva, zsemlemorzsában megforgatva - zsírban mindkét oldalát megsütjük. (vigyázni kell a forgatásnál mert könnyen eltörik, vagy szétmállik).

Ha kész, burgonyapürével, hagymás zsíron átsütött fõtt burgonyával, vagy (pirítós) kenyérrel is nagyon finom. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!