2024.04.20. - Tivadar

Kukoricás csirkemell

Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a kukoricát leszûrjük, a kukorica levét a liszttel és a tejföllel simára keverjük, a hagymát finomra aprítjuk. A Hera fõzõmargarint serpenyõben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkemell-csíkokat, és továbbra is fedetlenül pirítjuk.

Ha már minden húsdarab átsült, meghintjük a fûszerekkel és ráöntünk fél dl vizet. Fedõ alatt 15 percig, pároljuk, ezután ráöntjük a kukoricát, és a lisztes-tejfölös levet. Jól összekeverjük, és fedõ nélkül jól összeforraljuk. Végül a fedõt rátesszük, és hagyjuk állni10 percig, majd azután tálalhatjuk.

Mazsolás rizs, vagy párolt rizs illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!