2024.03.29. - Auguszta

Tepertõspogácsa háromszor sodorva

Huszonöt deka finomra darált tepertõt tiz deka liszttel könnyedén elmorzsolunk, aztán összegyúrjuk és egynegyed órát hideg helyen pihentetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez idõ alatt 15 deka lisztbõl, két tojás sárgájával, egy pohárka rummal, sóval és törött borssal és annyi tejföllel, hogy rétestésztakeménységû legyen, tésztát gyúrunk, jól kicsapdossuk és kinyújtjuk. Most a félretett tepertõt a kinyújtott tészta közepére tesszük és egyforma arányban minden oldalról a tésztát ráhajtogatjuk, beburkoljuk és kinyújtjuk.

Ezt a mûveletet háromszor kell megismételni, minden egyes sodrásnál 15-15 perc szünettel. Ez idõ alatt a tésztát hideg helyen pihentetjük, az utolsó sodrás után a szokásos módon kiszaggatjuk, megkenjük és megsütjük. Ha a pogácsát az utasításhoz híven csináljuk, szép leveles pogácsát fogunk nyerni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!