2024.04.25. - Márk

Fahéjas ribizli-zselé

Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az alaposan megmosott ribizlirõl a leveleket leszedjük, de nem szemezzük le. Felöntjük 8,5 dl vízzel, beletesszük a szegfûszeget és a fahéjat. Felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve 30 percig óvatosan forraljuk. Olykor megkeverjük, hogy a szemek összetörjenek, de ezt akár krumpli törõvel is megtehetjük.

Gézzsákba téve egy éjszakán hagyjuk lecsöpögni. Másnap a léhez, 6 dl-ként arányosan kiszámítva keverünk 2 evõkanál ecetet és 50 dkg cukrot. Alacsony hõmérsékleten addig keverjük, amíg a cukor felolvad, majd 10 percig forraljuk. Fertõtlenített üvegekbe merjük, még forrón lefedjük. Hidegen sült sertés vagy bárányhúshoz kínáljuk, elolvasztva pedig süteményeket vonhatunk be vele.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!