rss
  • Egész liba sütve

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

    loading...

    A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, alá öntünk egy pohár vizet, és a sütõben mérsékelt tûzön, kanállal locsolgatva ropogósra sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ricottás-spenótos cannelloni

    Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;

  • Almazselé

    Hozzávalók:

    1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

    1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.

  • Majonézes kukoricasaláta

    30 dg elõzõleg sós–cukros vízben megfõzött, majd lemorzsolt vagy késsel lefaragott zsenge csemegekukoricát keverjünk össze fél adag tartármártással.

  • Alufóliás sárgarépa

    A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tûzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütõbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Grillezett, pácolt zöldségek

    A pác hozzávalóit tálban összekeverjük. A zöldségeket - a salátalevelek kivételével - felszeleteljük, belemártjuk a pácba, és faszénparázs fölé helyezzük.

  • Cukkinis lecsó

    Cukkinis lecsóAz apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 teáskanál sóval, 1 késhegynyi borssal, 1 teáskanál cukorral és 1 mokkáskanál ételízesítővel, és jól megkeverjük. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük. Ez a fajta lecsó, ízlés szerint készíthető tojással vagy tojás nélkül is, illetve akár kolbásszal is, attól függően, ki hogy szereti.

  • Csirkeleves currysen

    Csirkeleves currysenA megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 fej vöröshagyma, 1 zeller, 2 kanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, törött bors, 1/2 mokkáskanál curry, 1 csomó zöldpetrezselyem. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Tepertõkrém

    30 dkg tepertõt egy fej vöröshagymával és 4 kemény tojással a húsdarálón ledarálunk.

  • Joghurtos uborkasaláta

    A kígyóuborkát vékonyra felszeleteljük (lereszeljük), besózzuk, egy ideig állni hagyjuk.

  • Ananászos nyúlcomb mikrohullámon

    Hozzávalók: 4db nyúl elsõ combja, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 3 evõkanál kókuszreszelék, 4 evõkanál liszt, 1 doboz ananász karika, 2 db banán;

  • Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

    Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

  • Tormás csirkemell

    Hozzávalók: 3-4 csirkemell, 1 leveskocka, 3 ek frissen reszelt torma, 5 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 ek. ecet.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

loading...