2024.04.23. - Béla

Hideg borsóleves zsázsával

Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A joghurt és a jégkockák kivételével valamennyi hozzávalót tegyük turmixgépbe. Ne töltsük meg túlságosan a gépet – lehet, hogy két adagban kell ezt megtennünk. Pár percen át turmixoljunk mindent simára, amíg pettyes nem lesz a zsázsától. Tetszés szerint ízesítsük, majd azonnal tálaljuk, vagy igény szerint hûtsük le. A levest kínálhatjuk joghurttal és egy-két jégkockával díszítve, Tipp: Aki a kefirt jobban kedveli, helyettesítse vele bátran a joghurtot.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!