2024.04.25. - Márk

Görög saláta magyarosan

Hozzávalók: 1 fej saláta, 5 db paradicsom, 1 füstölt makréla konzerv, 15 dkg feta sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, egy marék olívabogyó (zöld v. fekete, mindegy).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított salátát vagdald össze egy mély tálba. Majd vágd bele a paradicsomokat. Ez után jöhet a makréla konzerv, úgy ahogy van, olajos levével együtt. (a makrélatörzseket darabold fel!) Most mehet rá a reszelt fokhagyma. Ezt az egészet jól forgasd össze, aztán kockázd bele a sajtot. Ekkor már ne kevergesd, csak lazán forgasd át az egészet. Most terítsd szét rajta a olívabogyókat.

Fedd le, és tedd egy órára hûtõbe. Nagyon finom. Kiváló fogyókúrázók számára, hiszen szénhidrátmentes, ugyanakkor sok vitamin és fehérje van benne. A recept alapján készülõ étel - mint azt a tápanyagértékek is mutatják - nem szénhidrátmentes, de valóban keveset tartalmaz belõle. A halkonzerv felhasználása miatt jókora adag kalcium is található benne, ezért csontritkulás esetén is ajánlható. A tápanyagtartalom 260 grammra értendõ!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!