2024.04.23. - Béla

Különleges gombasaláta

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 egész zeller szára és levele (gumója nélkül), 25 dkg kemény, kicsi paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 3 evõkanál olaj, bor- vagy gyümölcsecet, õrölt fehér bors, só, cukor ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és felszeletelem. Ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levõ kevés vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig fõzöm, majd leszûröm, és hagyom kihûlni. A megmosott és lecsöpögtetett zellerszárat 1 cm-es karikákra vágom, a leveleket pedig nagyon finomra metélem.

A megtisztított zöldhagymát ugyancsak karikákra vágom és megsózom. Salátástálba teszem a fõtt gombát, a zellert és a zöldhagymát, hozzáteszem a megmosott és negyedekbe szeletelt paradicsomot is.

Az ecetet összekeverem 0,5 dl vízzel, az olajjal, a sóval, az õrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral. Rálocsolom a salátára, és jól átkeverve lefedem, majd 2 órára a hûtõszekrénybe teszem. Csak másnapig áll el, mert a gomba hamar romlik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!