2024.04.20. - Tivadar

Birkapörkölt

A birkahúst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
1500 g csontos birkahús,
1 dl olaj,
200 g vöröshagyma,
15 g édes-nemes fûszerpaprika,
10 g só,
5 g fokhagyma,
150 g zöldpaprika,
100 g paradicsom,
50 g hegyes zöldpaprika,
2 dl vörösbor (kadarka)

Az olajat bográcsban felhevítjük, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fûszerpaprikát, és azonnal beletesszük a kockákra vágott birkahúst és a csontokat.

Átkeverjük, és fedõ alatt lassan pároljuk. Saját rövid levében pároljuk, közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a sót és a karikákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Jól összekeverjük és fedõ alatt, lassan tovább fõzzük. Vizet nem szabad hozzáadni, saját levében kell készre párolni. Miután a birkahús puhulni kezd, tilos megkeverni, mert a hús összetörik. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort, és készre pároljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!