Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
30 dkg vörös bab,
3 fej hagyma,
2 evõkanál olaj,
40 dkg darált marha hús,
2 db kis csípõs paprika,
3 dl csirkeleves, (leveskockából)
1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom,
1 pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma,
fél kanál oregánó,
fél kávéskanál kurkuma,
fél kávéskanál chilipor,
só.
A konzerv paradicsomot levétõl lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fûszerpaprikát a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át pároljuk gyenge tûzön, fedõ nélkül úgy, hogy a leve besûrûsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig fõzzük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!