2024.04.19. - Emma

Marhanyelv lengyel mártással

Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhanyelvet néhány percig forró vízben áztatjuk, majd a durva héját lehúzzuk. Megsózzuk, s egy-két napig a hûtõben állni hagyjuk. A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, belerakjuk a felkarikázott répákat, néhány szemes borsot, és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Közben a mandulát forró vízbe dobjuk, vékony héját lehúzzuk, és szálasra vágjuk.

A nyelvet kivesszük a fõzõlébõl, a hagymát és a zöldségeket összeturmixoljuk. Kevés zsírban cukrot pirítunk, beleszórjuk a lisztet, barnára pároljuk, felöntjük a zöldséges lével, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát, s a szeletekre vágott nyelvvel még néhány percig forraljuk. Burgonyafánkkal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!