rss
  • Görögdinnye ital mentával

  • Share on Tumblr

    A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhûtõbe. Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük addig, amíg sima nem lesz az ital. Öntsük poharakba és díszítsük mentalevéllel.

    loading...

    Hozzávalók:
    3 csésze görögdinnye felkockázva, kimagozva,
    fél csésze hideg mentatea,
    fél csésze szóda-,
    vagy ásványvíz,
    mentalevél.

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fejedelmi frissensültek

    A háromféle hús használata a magyar, de fõleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre. Évtizedekkel ezelõtt az erdélyi fatányéros a vendéglõk, éttermek egyik legnépszerûbb, legkedveltebb étele volt. Dekoratív tálalása a frissensültek uralkodójává léptette elõ, nem beszélve arról, hogy két személynek bõséges ebédet, vacsorát jelentett.

  • Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

    Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só;

  • Roston sült amúr

    Párolt vegyes zöldség (mélyhûtött) éppencsak annyi olajjal ,amennyivel a teflont kikentem.

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Püspökkenyér

    Hozzávalók:

    4 tojás, 25 deka cukor, 25 deka liszt, 1 csomag "Backin" sütõpor, 1 csomag vanillin-cukor, 10 deka durvára vagdalt, vagy hosszúkásra vágott mandula, 10 deka mazsola, 10 deka apró szõlõ, 2. evõkanál rum

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Mexikói rakott rizs

    3 deci rizst jól átmosunk, majd 4,5 deci vízzel leöntve, egy evõkanál Vegetával ízesítve addig párolunk, míg a levét el nem fõtte. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a rizs egyharmad részét, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, erre 2 szép nagy zöldpaprikát ujjnyi csíkokra vágva fektetünk.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg pulykasült, 20 dkg sonka, 1 jégsaláta, 2 paradicsom, 1 konzerv óriás fehérbab, 3 szál újhagyma, 20 dkg eidami sajt, 10 dkg olívabogyó, 1 evõkanál dijoni mustár, 3 evõkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 1 evõkanál olasz fûszerkeverék.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk);

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 tojás
    - 150 fõtt sonka
    - 2 csemegeuborka
    - 2-3 ág tárkony
    - 4 ek majonéz
    - 6 ek tejföl
    - 1 kk tárkonyecet
    - só
    - bors

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Fokhagymás gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, ételízesítõ.

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Túrófánk áfonyadarabokkal

    Hozzávalók:

    - 20 dkg házi túró
    - 2 ek nyírfacukor
    - csipet só
    - 1 citrom reszelt héja
    - 130 ml házi tejföl
    - 3 egész tojás
    - 200 g fehér liszt
    - 2/3 csomag foszfátmentes sütõpor
    - 2 marék friss áfonya
    - olaj a sütéshez

loading...