rss
  • Mozzarellás ízbomba

  • Share on Tumblr

    Tûzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebõrözött, felkarikázott paradicsomot.

    loading...

    Egy tonna apróra vágott fokhagymát, majd mozzarella sajtot. Leborítom még egy sor paradicsommal, és egy kis bazsalikomot szórok a tetejére.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 0,5 liter bodzalé, 1 liter tej, 2 citrom leve, 10 dkg cukor, õrölt fahéj.

  • Mazsolás álom

    Elõkészítés: Vastagon meghámozunk 4 narancsot, és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegõ levet felfogjuk. A maradék 4 narancs levét kicsavarjuk.

  • Pina colada

    Hozzávalók 1 pohárhoz:

    4 cl fehér rum, 2 cl kókuszlikõr, 1 dl ananászlé, 2 cl tejszín, 4 jégkocka, néhány ananászbefõtt kocka

  • Savanyúkáposztás fõzelék

    Hozzávalók:

    - fejes káposzta
    - fokhagyma
    - vöröshagyma
    - 1,25 kg fejes káposzta
    - 4 dkg zsír
    - 6 dkg liszt
    - 1 dl tejföl
    - 3 dkg vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - köménymag

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Ananászos csirke édesburgonyával

    Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 tk. õrölt szerecsendió, 1/2 tk. õrölt fahéj, 1/8 tk. vöröshagymapor, 1/8 tk. bors, 6 csirkemellfilé, 3 szem édesburgonya, 3 dl hígítatlan sûrített csirkekrémleves, 1,5 dl ananászlé, 10 dkg gomba, 2 tk. barna cukor, 1/2 tk. reszelt narancshéj, forró fõtt rizs.

  • Amurpaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 1200 g amur, 300 g zöldpaprika, 20 g só, 1 db cseresznyepaprika, 300 g vöröshagyma, 300 g paradicsom, 20 g fûszerpaprika.

  • Pácolt hal

    Hozzávalók: Négy nagy szelet hal, a páchoz: 1,5 dl joghurt, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál õrölt koriander, 2 evõkanál kapor, olaj az alufólia kenéséhez.

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.

  • Ínyenc mártás

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 szelet kenyér, fél húsleveskocka, 1 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, késhegynyi õrölt fahéj, kevés mustár, 1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.

  • Villám uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 2,5 dl 10 %-os ecet, 1 ek só, 1 ek mustármag, kapor.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk, majd olajon elkezdjük dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinszteljük kicsit, utána pedig felöntjük vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágjuk. Így tesszük bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.

  • Karfiolkoktél

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 tubusos majonéz, 2 dl tejszín, mustár, cukor, 4 tojás, 1 piros paradicsompaprika, só, õrölt bors, ételízesítõ.

  • Húsvéti kalács

    Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárga, 60 dkg liszt, 1 cs sütõpor, 1,5dl tej, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt gyümölcs, szilva, vagy barack, 1 narancs reszelt héja.

  • Körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g õrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika.

loading...