2024.03.29. - Auguszta

Brokkoli krémleves

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rózsáira szedett brokkolit bõ vízben tedd fel fõni. Fûszerezd ízlés szerint sóval, fûszerekkel, aprított petrezselyemzölddel. Kb. 30 percnyi fõzés után keverd a tejfölhöz a fõzõkrémet, majd a teljes kiõrlésû liszttel készíts habarást.

Ha kész, add a leveshez a masszát és azzal együtt forrald fel. Mixerrel pürésítsd a levest. 6 adagra osztva, adagonként 1-1 abonettel, forrón fogyaszd.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!