2024.03.29. - Auguszta

Szójás töltött tök

Hozzávalók 10 személyre: 2 kg spárgatök, 1 kg szójagranulátum, 5 dkg szójapehely, 1 dl étolaj, 4 dl tejföl, 0,5 dl ecet, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, 1 csomó kapor, kevés õrölt bors, kevés õrölt paprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tököt megmossuk, és külsõ héját lehámozzuk. Öt centiméteres karikákra felvágjuk, kimagozzuk. A leforrázott karikákat jól kiolajozott tepsibe rakjuk, és a szójás töltelékkel egyenlegesen megtöltjük.

A tölteléket úgy készítjük el, hogy a rizst, amit elõzõleg már kiválogattunk és megmostunk, a finomra vágott hagymával kevés olajon átfuttatunk, vízzel felöntve fedõ alatt megpároltunk, a leforrázott granulátummal, a fûszerekkel, a tojással és szójapehellyel összegyúrjuk.

Miután megtöltöttük a tököket, kevés vizet melléöntve sütõben, fóliával letakarva pároljuk. Olajból, lisztbõl rántást készítünk, ízesítjük kaporral, cukorral és ecettel. Forró vízzel felengedjük, és tejföllel dúsítjuk. A meleg töltött karikákat hideg tejfölös mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!