2024.04.25. - Márk

Nagyi lencsesalátája

Hozzávalók: 35 dkg lencse, 15 dkg póréhagyma, 2 evõkanál cukor, fél evõkanál almaecet, egy csokor petrezselyem, babérlevél, kevés õrölt bors és só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tedd fel fõni a megtisztított lencsét a babérlevéllel és sóval annyi hideg vízben, amennyi jól ellepi. Ha megpuhult, szûrd le, és utána hagyd kihûlni. Tisztítsd meg a póréhagymát, majd vágd vékony szeletekre, és keverd össze a lencsével.

Készíts elõ annyi vizet, amennyi ezt a keveréket majd ellepi, és a lébe tegyél ecetet, sót, cukrot, õrölt borsot és finomra vágott petrezselymet. Ezután öntsd a levet a lencsére, és tedd a frigóba legalább két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!