2024.04.25. - Márk

Lencsekrémleves

Hozzávalók: 40 dkg borjú- vagy sertéscsont, 1 db sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg lencse, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, fél babérlevél, 2 dl tej, 1 tojássárgája, kevés tejszín, 10 dkg vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lencsét áztasd pár órán át hideg vízben. Fõzz a csontokból, a vegyes zöldségbõl levest. A lencsét vízben a sárgarépával és egy kis vöröshagymával fõzd puhára, miután megfõtt, távolítsd el a sárgarépát és a hagymát, majd passzírozd. Készíts zsemleszínû vajas rántást, tedd hozzá a lencsepürét, ezután csontlevessel és 2 dl forró tejjel öntsd fel, habverõvel keverd simára, és jól forrald fel. Tálalás elõtt keverd el a tejszínt a tojássárgájával, és ezzel sûrítsd a levest: a tûzrõl levett leves egy részét lassan csurgasd bele a tojásos keverékbe, habverõvel keverd tovább folyamatosan. Ha átmelegedett, akkor az egészet óvatosan, szintén folyamatos keverés mellett öntsd vissza a levesbe. A levest ne forrald fel újból!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!