rss
  • Rokfortos saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

    loading...

    A kelbimbót sós forró vízbe tesszük, és megpuhítjuk. Leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A sajtot villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel vagy a joghurttal, az apróra vágott metélõhagymával. Sóval, fehér borssal fûszerezzük, és a mártást a kelbimbóra öntjük. Tálalás elõtt 1-2 órára behûtjük. Petrezselyemmel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egres dzsem

    Össze kell keverni a hozzávalókat egy edényben, és lassan felmelegíteni. Folyamatosan kevergetés közben kb. 30 percig kell ezután fõzni, amíg meg nem sûrûsödik.

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Szarvasgombás fettucine

    Hozzávalók: negyed kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek finom extra szûz olivaolaj, só.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • A görögdinnye remek vitaminforrás

    A legkedveltebb nyári gyümölcs szezonja is eljött. A görögdinnye valószínûleg a legtöbbet vásárolt hûsítõ. Nemcsak mézédes íze miatt szeretjük, de rengeteg vitamin található benne, és méregtelenítõ hatásáról is igen híres.

  • Paradicsommal, gombával sült lepényhal

    Hozzávalók:

    2 közepes egész lepényhal, 2 fej hagyma, 1 citrom, 4-5 paradicsom, 4 paprika, 25 dkg apró erdei gomba, zsálya, só, bors, kevés liszt, 4 ek. joghurt.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Csehpimasz

    28 deka liszthez veszünk 3-4 tojást, 6 fillérért élesztõt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Tonhalas krumplisaláta

    Tonhalas krumplisalátaA burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük. A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe.

  • Tejben pácolt sertésszelet

    Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez;

  • Málnás csigatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 15 dkg liszt, 5 tojás, 7 dkg vaj, csipetnyi só;

    A töltelékhez: 25 dkg mirelit málna, 4 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikõr, 5 lap fehér zselatin, 1 evõkanál porcukor;

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Falafel

    Hozzávalók: 25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütõpor, 1/2 kk fûszersó, só, olaj, Isot paprika.

  • Részeges csirkemell

    Csirkemelleket ketté vágva ,hirtelen átsütjük forró olajban,de csak éppenhogy.

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg apró erdei gomba
    - 6 dkg sûrített paradicsom
    - 1 kk olivaolaj
    - 1 tk citromlé
    - 1 ek fehérbor
    - cukor
    - só
    - frissen õrölt feketebors
    - 1 ek vágott zöldpetrezselyem

  • Karácsonyi habkarika

    Hozzávalók:

    - 3 db tojásfehérje
    - 40 dkg cukor
    - 1 kávéskanál 10 %-os ecet
    - 0.5 dl víz

  • Tepsis karaj vegyes körettel

    Hozzávalók:

    - 8 szelet sertéskaraj
    - 1/2 kg savanyú káposzta
    - 25 dkg bacon
    - 1 szál csípõs, félszáraz kolbász
    - 60 dkg krumpli
    - 2 alma
    - 2 paradicsom-paprika
    - 4 fej hagyma
    - fél dl olaj
    - só

loading...