rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Szilveszteri gombás palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg kucsma- vagy vargányagomba (10 db palacsinta töltéséhez), 10 dkg vaj, 1 dkg só, 0.2 dkg törött bors.

    A megtisztított, megmosott erdei gombát apró dara-bokra vágjuk, vajban megpároljuk, egy kevés sót és törött borsot teszünk rá. A szokásos módon palacsintatésztát keverünk, valamivel több sót téve hozzá, mint más-kor, és palacsintasütõben kisütjük. A tölteléket rákenjük, összegöngyöljük, és tepsiben egymásra rakjuk. Olvasztott vajjal megöntözgetjük. 15 percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

    Hozzávalók: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Tejfölös keksz

    Hozzávalók: fél kg háztartási keksz, 1 citrom leve. 10 evõkanál cukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 nagy tejföl, 2 dl tejszín.

  • Almás-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db alma, 20 dkg füstölt sajt, 10 dkg bacon, 2 dl tejföl, só, bors, liszt.

  • Csirkemájas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo), 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Sváb pacal-lencse saláta

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Mogyoró puding

    Sütõcsõben pirítunk 12.1/2 deka mogyorót s héjától tiszta kendõvel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül s ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük.

  • Sajtos kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olaj, 5 dkg eidami és 5 dkg füstölt ízû sajt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Sajtgombócos leves

    Sajtgombócos levesA leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjon. Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk. Az alaplé, amiben feltesszük főni, lehet húslevesből megmaradt lé is, úgy még ízletesebb lesz a leves.

  • Cseresznyés rántotta

    Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg cseresznye, 25 dl tej, 2 tojás, cukorpótló por.

  • Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

    Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.

  • Meggyes muffin

    Hozzávalók:

    400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Ünnepi foszlós kalács

    Hozzávalók: 500 g liszt, 2 dl tej, 50 g vaj, 25 g élesztõ, 50 g cukor, 10 g só, 50 g mazsola, citromhéj, 3 db tojássárgája, vaníliás cukor;

    A kalács kenéséhez: 1 db tojás;

  • Görögdinnye befõtt

    Egészen tiszta, 3 literes porcelánozott belsõjû lábasba tegyünk egy liter vizet és egy kiló cukrot. Szép piros bélû, de vastag héjú görögdinnyének a héját tisztítsuk meg a külsõ, kemény és zöld kérgétõl, azután vagdaljuk fel nagy, egyenlõ kockákba.

  • Lambada

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg cukor
    - 19 dkg liszt
    - 1/2 sütõpor
    - 2 kiskanál kakaó

    Krémhez:

    - 1 kocka margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 1 vaníliás cukor
    - kevés rumaroma
    - 3 dl tej
    - 1 cs. vaniliapudingpor