rss
  • Szilveszeteri májpástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg (bármilyen) máj, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, petrezselyem, só, bors, majoranna.

    A májat csíkokra vágom, és egy kevés tejben megfõzöm, majd a tejet leöntöm róla. A zsemlét tejben áztatom, az apróra vágott hagymát olajon üvegesre párolom. A májat, a kinyomott zsemlét és a hagymát együtt húsdarálón ledarálom.

    A fûszerekkel és a petrezselyemmel ízesítem. (Ha baromfi májat használok, akkor több fûszer kell bele!) Két tojásból rántottát készítek. A masszát és a rántottát együtt még kétszer átdarálom. Õzgerinc formában a hûtõbe teszem. Szeletelve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós-ananászos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg Rama margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Almafõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 4 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 evõkanál ecet, kevés só, 1 dl tejfel vagy yoghurt.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor;

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

  • Kekszes-epres desszert

    Kekszes-epres desszertAz kekszet daráljuk apró szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük el jó alaposan. A sütőforma aljába tegyünk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, a kekszes alapra.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;

  • Wok körethez lazacszelet passzol

    Hozzávalók:

    lazacfilé, citrom, 1 doboz bébi kukorica, bambuszrügy, 1 csokor újhagyma, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb piros húsú paprika, 3 gerezd fokhagyma, gyömbér, 25 dkg zöldbab,, szójaszósz, só, bors

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

  • Sajtos krumpli

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg edami sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, õrölt bors, só.

  • Aranymakréla vörös lencsével és ananásszal

    Hozzávalók: 200 g vörös lencse, chili, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek. olaj, 250 g darabolt ananász (konzerv), 150 ml ananászlé, 400 ml húsleves, só, bors, oregano, 4 konyhakész aranymakréla (egyenként kb. 250 g), 4 ek. citromlé, 4 ek. liszt.

  • Adventre: hercegszelet

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 szelet reszelt csokoládé, 15 dkg vaj. A tetejére: 20 dkg cukor, 4 tojásfehérje, 2 szelet reszelt csokoládé, fél csomag vaníliás cukor, cseresznyebefõtt.

  • Szardiniakrém

    Hozzávalók: fél doboz olajoshal, 10 dkg puha vaj, fél ek citromlé, kapribogyó.

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Almás-tormás sertésrolád

    Hozzávalók (6 személyre): 2 közepes savanykás alma, 2-2 ág kakukkfû és borsikafû, 1,5 kg sertéstarja (laposra vágva), 3 ek reszelt torma, 10 dkg vaj, 2 ek ételízesítõ, 1 kg zöldbab, 1 nagy vöröshagyma, 3-4 ek ételsûrítõ, só, bors, cérna.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 drb. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Tejfeles nyúlcomb

    Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb, 100 g füstölt szalonna, 50 g fokhagyma, 100 g vöröshagyma, 2 dl tejfel;

    Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;