rss
  • Szilveszteri fondü

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió.

    A hibátlan zománcú, vagy rozsdamentes fõzõfazekat dörzsöljük be jól fokhagymával, öntsük bele a bort, a sört, és lassú tûzön melegítsük. Amikor felforrósodik, adjuk hozzá a citromlét, a reszelt sajtot, és addig kevergessük, amíg a sajt teljesen elolvad.

    Tegyük hozzá a konyakban elkevert étkezési keményítõt, és kb. két percig fõzzük együtt. Közben folyamatosan kevergessük és fûszerezzük ízlés szerint. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg pirospaprikával. Sonkakockákat, karikára vágott, virslit és kiflit kínáljunk hozzá.

    Jó tanács: Ha már hozzáadtuk a sajtot, folyamatosan kell kevergetni. A sózással vigyázzunk, mert a sajt is sós.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Tonhal Camargue-i módra

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 evõkanál olívaolaj, 2 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg tonhal, 4 olajos szardellafilé, 1 doboz hámozott paradicsom, 8 evõkanál fehérbor, 1 fûszercsokor, só, bors, petrezselyem, 1 citrom.

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Fokhagymás-petrezselymes tészta

    Rövid csõtésztát vagy orsótésztát kifõzök sós vízben. Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor petrezselyemzöldet.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Sóskakrémleves tojásgaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg friss vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi õrölt bors, vegeta;

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Francia mustármártás

    Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evõkanál víz, 2 tojássárgája, fél citrom leve, só, õrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány tárkonylevél;

  • Gombás metélt

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

  • Pezsgõs túrógombócok

    Hozzávalók:

    - 1 tasak vaníliaízû desszertöntet
    - 150 ml száraz pezsgõ
    - 125 ml víz
    - 1 csipet só
    - 25 g margarin
    - 75 g búzaliszt
    - 3 tojás
    - 15 g étkezési keményítõ
    - 250 g zsírszegény túró
    - 2 csapott teáskanál sütõpor
    - olaj
    - kevés cukor
    - 1 tasak vanilliáscukor

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kelkáposzta
    - pár szem krumpli
    - 20 dkg virsli
    - 2 dl tejföl
    - 1 kicsi vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - leveskocka
    - ételízesítő
    - kevés liszt

  • Gyümölcs linzer

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, kandírozott gyümölcs.

  • Mazsolás vanília leves

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Pastina in brodo

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Cukkinis tócsni

    Hozzávalók: 1 kg cukkini, 2 db burgonya, 3 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 30 dkg liszt, mokkáskanál szódabikarbóna, olaj, petrezselyemzöld, tejföl, 1 cs kapor, só.