2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szilveszteri fondü

Hozzávalók: 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hibátlan zománcú, vagy rozsdamentes fõzõfazekat dörzsöljük be jól fokhagymával, öntsük bele a bort, a sört, és lassú tûzön melegítsük. Amikor felforrósodik, adjuk hozzá a citromlét, a reszelt sajtot, és addig kevergessük, amíg a sajt teljesen elolvad.

Tegyük hozzá a konyakban elkevert étkezési keményítõt, és kb. két percig fõzzük együtt. Közben folyamatosan kevergessük és fûszerezzük ízlés szerint. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg pirospaprikával. Sonkakockákat, karikára vágott, virslit és kiflit kínáljunk hozzá.

Jó tanács: Ha már hozzáadtuk a sajtot, folyamatosan kell kevergetni. A sózással vigyázzunk, mert a sajt is sós.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!