mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tehéntúrót áttöröm és összedolgozom a megmaradt tejföllel, a sörrel és a sóval, borssal, pirospaprikával. (Aki szereti a csípõs ízeket, tegyen bele kevés csípõspaprika-krémet is.) Végül a megmaradt vajat habosra keverem a nagyon finomra metélt snidlinggel, sóval, borssal. (Összesen tehát négyféle krémet készítek.) Egy sajtlapot megkenek a rokfortos krém felével, és meggyszemeket nyomkodok bele. Erre ráteszek egy másik sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenem meg.
Újabb sajtlapot terítek rá, amit vastagon bekenek a paprikás túrókrémmel, majd a negyedik sajtréteget is rányomkodom. Erre rákenem a megmaradt rokfortos krémet, amit darált dióval hintek meg. Ezután beborítom az ötödik sajtlappal, amire a sonkás krém kerül, végül pedig betakarom a hatodik sajtréteggel. Kicsit összenyomkodom, hogy a levegõ kiszoruljon belõle, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagolva legalább 1 napig dermesztem a hûtõszekrényben. Tálalás elõtt a maradék sajtból két-három evõkanálnyit ráreszelek a sajttorta tetejére, és cikkekre vágom. Jégbe hûtött tartármártást kínálok hozzá. Száraz fehér bor illik mellé, de pezsgõvel is nagyon finom!
Jó étvágyat!