2024.04.20. - Tivadar

Karácsonyi habkarikák

Hozzávalók (55 db): 4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, 80 ml víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tepsibe: sütõpapír

A tetejére: színes és barna szórócukor

Elõkészítünk két sütõpapírral borított sütõlemezt, én a sütõrácsaimra tettem a papírt. A porcukor egyik felével 18 dkg-al, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük fõzni. Cukorszirupot fõzünk belõle. Ha elkezd fõni, akkor kevergetve addig fõzzük, amíg hólyagos, és sûrûn folyós nem lesz. A sütõt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra.

A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sûrûségû nem lesz. Csillagcsöves nyomózsákba töltve, a papírra emeletes karikákat nyomunk, a tetejükre pedig szórócukrot szórunk. Én egyszerre tettem be a két rácsot, és a sütõ ajtaját kitámasztottam egy fakanállal. Így kell sütni 2 óra hosszat. Ekkor kivettem egyet, és jónak is találtam. A sütõt elzárva, még pár órát bent hagytam õket.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!