2024.04.18. - Andrea, Ilma

Újházy tyúkhúsleves

Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tyúkhúst szép darabokra osztom, megmosom és hideg vízben felteszem fõni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Utána hozzáadom a tisztított zöldségeket és a fûszereket, majd sózom. Kis lángon (takarék) fõzöm. Mikor a tyúk mdegfõtt, kicsontozom és a húst csíkokra vágom.

A levest átszûröm. A zöldségeket vékonyan felszeletelem. A zöldsékeket, a húst és a levesbetétet levesestálba teszem és felöntöm a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!