rss
  • Fokhagymás pisztráng

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: kb 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

    loading...

    A szobahömérsékletû vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

    A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat. A halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütõbe tolom és a vajjal idõnként locsolgatva 25-30 percig sütöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pikáns korhelyleves

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál fûszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só.

  • Omlett tekercs

    Hozzávalók: 6db tojás, 8 szelet gépsonka, 10dkg füstölt vagy trapista sajt, 1dl tejföl, petrezselyem, liszt, margarin, só, bors.

  • Halleves horvát módra

    Hozzávalók: 1,5 kg fehérhúsú hal, 5 dkg rizs, 6 kanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 5 dkg citrom, 3 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 dkg só, 3-4 szem bors.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Gumisüti

    Hozzávalók:

    Az 1. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 2. réteghez:

    - 3 tojás
    - 4 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin
    - 2 evõkanál kakaót

    A 3. réteghez:

    - 5 dl tejföl
    - 7 evõkanál porcukor
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

    A 4. réteghez:

    - 2 dl szörp
    - 1,5 dl víz
    - 2 evõkanál zselatin

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

  • Székely libacomb

    A kiskockákra vágott füstölt szalonnát kevés olajon kisütöm. Hozzáadom a vöri hagymát, tovább pirítom. Meghintem pirospaprikával, felöntöm húslevessel, beleteszem az alaposan megtisztított és megmosott pulykacombot.

  • Kukoricakása

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 kávéskanál cukor, 2 evõkanál kukoricadara.

  • Grillezett zöldség

    Hozzávalók:

    4 kemény húsú paradicsom, 2 csõ kukorica, 2 fej fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott zöld fûszernövény

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szeletes kuglófhoz: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Hûsítõ dinnyekehely

    Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1 doboz õszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom.

  • Halkocsonya

    Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 1 ek paprika, egy nagy fej hagyma, só.

  • Mandulás csirke kínai módra

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint;

  • Kukoricaleves mexikói módra

    Kukoricaleves mexikói módraA szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára vágjuk, kevés olajon feltesszük sülni. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rárakjuk és együtt tovább pirítjuk. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika. Majd jöhet a kukorica, ha finom a leve, az is mehet bele a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, tetszés szerint lehet hígabb és sűrűbb. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarjuk.

  • Papagájszelet

    A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, illetve a sütõport. Ezután a megolvasztott margarint, és a tejfölt keverjük a masszához.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Angol keksz

    Hozzávalók: 150g vaj, 200g liszt, 1/2 l tej, 15g élesztõ, 1 kávéskanál porcukor, egy csipetnyi só.

  • Angol aszaltszilvás felfújt

    Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.

  • Amerikai szárazbableves

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Rakott borsó

    Hozzávalók: 1 üveg zöldborsó, 50 dkg darált hús (lehet szárnyas is), 3 kis pohár tejföl, vöröshagyma, 2 csomag gyors rizs, só, bors, ételízesítõ, pirospaprika.

loading...