2024.04.16. - Csongor

Almás tekercs Karácsonyra

Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: 1 kg alma, 1 vaníliás cukor, 2 kk. fahéj, 4 maréknyi kristálycukor, olvasztott vaj.

Egy tálban összekeverjük a vajat, a lisztet, a joghurtot és a sót, majd elfelezzük, és kinyújtjuk. A lereszelt almát megcukrozzuk, összekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd az olvasztott vajjal megkent tésztán eloszlatjuk, és behajtogatjuk. Mindkettõt tepsibe tesszük, kívülrõl is beolajozzuk vagy vajazzuk, majd közepes lángon készre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!