rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mézescsók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A margarint, a mézzel, a cukorral, habosra keverem. Külön összekeverem a szódabikarbónát a liszttel és a fûszerekkel. A margarinos-mézes masszához hozzáadom a tejszínt és a tojást, majd a másik keverékkel összegyúrom. Egy napra a hûtõbe teszem. Lisztezett deszkán 6-7 mm vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval csókokat szúrok ki belõle. Elõmelegített sütõben közepes lángon világosbarnára sütöm. Pár nap múlva puhul csak meg, de azt sokáig megõrzi.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

  • Veszprémi rucás káposzta

    Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

  • Indiai fûszeres tea

    Hozzávalók 2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfûszeg, 3 szem zöld kardamom mag, 1 evõkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Répaleves

    Hozzávalók:

    1kg répa, petrezselyem, só, bors, 2darab leveskocka, 3dl tejszín, víz

  • Olajos paprikasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 db vastaghúsú paprika

    Az olajos-ecetes léhez:

    - 3-4 ek 10 %-os ecet
    - 1,5 dl víz
    - 2 kk só
    - 1 tk cukor
    - 8 szem fekete bors
    - 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
    - 1 babérlevél
    - 3 ek olívaolaj

  • Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.

  • Zöldfûszeres pulykasült

    Hozzávalók: 8 kisebb burgonya, 300 g friss vagy mélyhûtött kelbimbó, 200 g sárgarépa, 175 g majonéz, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 evõkanál borecet, 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés), 1 evõkanál felaprított metélõhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors.

  • Betyár csirke

    Hozzávalók


    1 db sütni való csirke, 2 db hagyma, 4 db újhagyma, 1 db póréhagyma, 1 db piros húsú paprika, 1 db sárga húsú paprika, 3 evõkanál olaj, 1 pohár fehérbor, 2 dl zöldség lé, narancslé, só, bors

  • Lasagne

    Világos mártás: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 zacskó krémlevespor, 1 kis gombakonzerv, 3 dl tejszín, só, bors.

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Hűsítő meggyleves

    Hűsítő meggylevesElőször a fűszereket főzzük meg: a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben csomós lesz. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Francia sajtleves

    Hozzávalók: 15 dkg reszelt sajt /parmezan, de lehet trapista/, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1.2 liter húsleves /kockából is lehet/, 1 dl száraz fehér bor, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, szerecsendió.

  • Americana

    A hozzávalókat keverõpohárban jéggel elkeverjük, pezsgõspohárba szûrjük, majd felöntjük pezsgõvel, és az õszibarackkal díszítjük.

  • Sárgarépa krémleves

    Sárgarépa krémlevesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk (a turmixolás miatt kell a nagyobb fazék). Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...