Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemelleket féltenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, fûszerezzük, olajon megsütjük. A csirkemájat szintén fûszerezzük, olajon megsütjük. A leveles tésztát kinyújtjuk és 8 négyzetté vágjuk. Minden tésztára rakunk egy mellet, rá egy májat. A tészta négy csücskét a máj fölött összefogjuk, összecsípjük. Az így készült batyukat tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük, amíg a tészta szépen barnulni kezd.
A mártáshoz az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, mint a rántáshoz. Hozzáadunk 1 teáskanál tárkonyt. A tejet lassan adagolva hozzáadjuk, és sûrû krémet fõzünk belõle (besamel mártás).
A batyut forrón tálaljuk, forró mártással!