2024.04.18. - Andrea, Ilma

Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mártáshoz: 4 evõkanál étolaj vagy sütõmargarin, 3 evõkanál liszt, 5 dl tej, só, bors, tárkony.

A csirkemelleket féltenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, fûszerezzük, olajon megsütjük. A csirkemájat szintén fûszerezzük, olajon megsütjük. A leveles tésztát kinyújtjuk és 8 négyzetté vágjuk. Minden tésztára rakunk egy mellet, rá egy májat. A tészta négy csücskét a máj fölött összefogjuk, összecsípjük. Az így készült batyukat tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük, amíg a tészta szépen barnulni kezd.

A mártáshoz az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, mint a rántáshoz. Hozzáadunk 1 teáskanál tárkonyt. A tejet lassan adagolva hozzáadjuk, és sûrû krémet fõzünk belõle (besamel mártás).

A batyut forrón tálaljuk, forró mártással!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!