2024.03.19. - József, Bánk

Narancsos marhafelsál

Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szeleteld fel a húst, sózd, borsozd, és kevés zsíron süsd elõ. A zöldségféléket tisztítsd meg, és vágd karikákra. Pirítsd meg a cukrot a zsírban, add hozzá a vöröshagymát és a zöldségeket. Rakd hozzá a paradicsompürét, és pirítsd addig, míg a paradicsom el nem kezd barnulni.

Az elõsütött húst tedd egy nagyobb serpenyõbe, és borítsd rá a megpárolt zöldségeket. Öntsd fel vörösborral és körülbelül ugyanannyi csontlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Rakd a tetejére a narancsszeleteket, és fedõ alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, szedd ki, és a visszamaradt levet száraz rántással sûrítsd be. Forrald jól össze, majd szûrd át. Tálaláskor a szeleteket öntsd le a mártással, díszítsd a narancsokkal. Köretnek a rizs illik a legjobban hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!