2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsos rakott csõtészta

Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben megfõzzük - tehetünk a fõzõvízbe néhány csepp olajat is - leöblítjük, leszûrjük, félretesszük. A vöröshagymát megreszeljük, a fokhagymát összenyomjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, hogy üveges legyen. Rádobjuk a darálthúst, kicsit ezt is pirítjuk, de éppen csak hogy kifehéredjen.

Sózzuk, felengedjük vízzel és megpároljuk. Amikor már majdnem kész, belekeverjük a paradicsompürét és az oregánót, kicsit összerotyogtatjuk. Egy tûzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a tészta felét, ráöntjük a húsos-paradicsomos masszát, majd a maradék tésztát. Reszelt parmezán sajtot szórunk a tetejére, sütõben rápirítjuk a sajtot.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!